Billboardy a cena: Kolik zaplatíte za billboard?

Měsíční pronájem billboardu vyjde na 5 až 7 tisíc korun. K tomu je nutno připočítat drobný poplatek za tisk papírového plakátu. Jeho výlep je zahrnut v ceně pronájmu. Cenu celé kampaně pak snadno spočítáte podle množství ploch, na které chcete nechat svou reklamu vylepit.

Billboard stojí 5 až 7 tisíc měsíčně

Mezi podnikateli stále ještě panuje přesvědčení, že reklama na billboardu je drahá a nedostupné. Pravděpodobně je to relikt z 90. let – v té době totiž pronájem billboardu stál podobnou částku jako dnes - ovšem tehdy to odpovídalo průměrné měsíčně mzdě. Relativní cena billboardů tedy rapidně klesla: i dnes stojí billboard 5 až 7 tisíc korun měsíčně. „Billboardy nejlevněji pořídíte u malých, regionálních billboardových agentur. U nich seženete reklamní plochy za 5-7 tisíc. Oproti tomu dražší jsou velké agentury, které disponují celorepublikovou sítí billboardů. U nich inzerují velké firmy, a proto si mohou dovolit účtovat vyšší ceny," komentuje situaci na trhu billboardů odborník na venkovní reklamu Martin Chytrý. Jako srovnávač cen na trhu funguje portál mojeBillboardy.cz - zadejte si poptávku a obdržíte nabídky volných billboardů od všech agentur ve Vaší lokalitě.

Nejlepší billboardy jsou u frekventované silnice, po pravé straně a kolmo ke směru jízdy

Cenu billboardové plochy určuje celá řada aspektů. Nejdůležitější je atraktivnost plochy – tedy její lokalita, blízkost u frekventované silnice, vysoká průjezdnost vozidel a zároveň i hojný výskyt chodců. Zásadní je též viditelnost plochy. Ideální billboard stojí po pravé straně vozovky, natočený kolmo ke směru jízdy - tak aby na něj řidiči měli dobrý výhled. Více pozornosti upoutají samostatně stojící billboardy. „Atraktivní billboardy se vyprodají vždy jako první.  Proto je třeba zadat si poptávku včas, v předstihu před zvažovaným termínem pronájmu," doplňuje Martin Chytrý.

Praktické informace

  • Billboardy se nakupují na celé měsíce. Nejkratší doba billboardové kampaně je tedy 1 měsíc.

  • Měsíční kampaň běží od 1. do 28. dne v měsíci. Zbylé dny jsou určeny na přelep plochy.

  • Výlep plakátu je zdarma, zahrnut v ceně pronájmu. Tisk papírového plakátu stojí okolo 900 korun. Tisk spolu s výlepem pro Vás zařídí agentura, jejíž billboard si vyberete. Stejně tak pro Vás zařídí i tvorbu reklamní grafiky, pokud nemáte svoji.

Jak při nákupu billboardů ušetřit

  • Srovnáním několika nabídek - k tomu slouží cenový srovnávač mojeBillboardy.cz
  • Slevou za dlouhodobý pronájem, při kampani na 6 nebo 12 měsíců
  • Využitím last-minute slevy: koncem měsíce probíhá výprodej billboardů na následující kalendářní měsíc, se slevou až 50%

Čtěte dále


Co jsou mojeBillboardy.cz

  • Sdružená nabídka desítek agentur vlastnících reklamní plochy
  • Rychlé srovnání cen napříč celým trhem - přehledně na jednom místě
  • Tisíce billboardů v online mapě, snadný výběr
  • Spojíme Vás přímo s majiteli reklamních ploch - bez prostředníků
  • V nabídce jen spolehliví, ověření dodavatelé reklamy
  • Zadejte poptávku a obdržíte nabídky všech agentur, které vlastní plochy v dané lokalitě!